|
|
Strona główna Wiersze znanych Interpretacje Wiadomości poetyckie Konkurs "Opowiadanie o śmierci" Poezja [debiuty] |
|
Strona główna | Lista czytelników | Rejestracja | Zaloguj się Witamy na forum. Aktualnie nie jesteś zalogowany(a) |
| Ogłoszenie | ||
|
| Forum / Poezja - Forum dla początkujących poetów
Strona: 1 |
Dodaj wiersz do ulubionych |
Dodaj autora do ulubionych
polecamy: Pełny ekran | Dodaj komentarz |
|
Stworzył człowiek Boga |
|
|
do wiersza: |
|
|
Jak rąbanie drewna w lesie, jak drapanie paznokciem po tablicy, męka (pańska) i wszelkie pochodne... |
|
|
jak styropian - dotyk, dźwięk, cokolwiek a propos niegoż :) |
|
|
bardzo śliczy wiersz |
|
|
Kosz. |
|
|
Moje czteroletnie dziecko podobnie filozofuje :) |
|
|
Dnia: 2009-04-09 07:38:48, napisał(a): mały dzielny toster Komentarzy: 1931 Lalka. Ze wszystkich najbardziej zabawna. |
|
|
Banalne rymy, niezbyt ciekawa treść. Jestem na nie. |
|
|
noooo... Dnia: 2009-04-09 10:47:13, napisał(a): BARBARA JANAS Komentarzy: 4326 www.portpoetyckichorzow.blog.onet.pl |
|
|
Feurbach, Ludwik zresztą, okazał się toksyczny - owszem, Grecy stworzyli sobie bóstwa na własne podobieństwom - zazdrosne i kłócące się o wszystko, walczące o kochanki i kochanków; |
|
|
Że sobie tak pozwolę wtrącić : rozumiem że takie wnioski są czymś podparte, znaczy że zna Pan Boga , czy jak ? Co do wiersza , to jestem na nie -może i dobry pod gitarę i ognisko dla ateistów ;) Dnia: 2009-04-09 12:58:23, napisał(a): Robert Siudak Komentarzy: 1133 „Nie jestem i nie chce być posiadaczem prawdy. W sam raz dla mnie wędrowanie po obrzeżach herezji.” |
|
|
tak, znam Boga - z pism świętych, z literatury, poezji, a także autopsji (!) - każdy ma swoje własne spotkanie z Bogiem, inne Słowacki, inne Gałczyński, inne Sojan - a dotyczy to tylko Czasu, momentu.... J.S Dnia: 2009-04-09 13:12:16, napisał(a): JacekSojan Komentarzy: 3520 "Przez ciebie płynie strumień piękności, ale ty nie jesteś pięknością - Biada ci" Z.Krasiński |
||
|
Dnia: 2009-04-09 22:34:40, napisał(a): Agata Lebek Komentarzy: 5032 czasem czuję cię na odległość ręki te same rytmy te same dźwięki www.youtube.com/watch?v=ZO6xGiUTPzk |
|
|
Oto dowód. Dnia: 2009-04-13 12:53:33, napisał(a): Patryk Nikodem Komentarzy: 2022 There is no dark side of the moon really... matter of fact it's all dark. |
|
|
A ja nawet byłbym skłonny wystawić plusa (przymykając oko na dość mocne niedociągnięcia techniczne), ale trzy ostatnie zwrotki kompletnie mnie odrzuciły. Podstawowe pytanie: jeśli na początku robimy z człowieka stworzyciela, to dlaczego potem Bóg jest stworzycielem? można było dociągnąć do końca początkowy obraz. Fragment o rozpustach i zabawie banalny, a zakończenie nieciekawe. Dało się wyciągnąć z tego więcej, bo widać, że był pomysł. Tylko źle zrealizowany. |
|
|
Komentowałam w warsztacie. Powtórzę swoją opinię. |
|
|
| Strona: 1 |
Dodaj wiersz do ulubionych |
Dodaj autora do ulubionych
polecamy: Pełny ekran | Dodaj komentarz |
|