|
|
Strona główna Wiersze znanych Interpretacje Wiadomości poetyckie Konkurs "Opowiadanie o śmierci" Poezja [debiuty] |
|
Strona główna | Lista czytelników | Rejestracja | Zaloguj się Witamy na forum. Aktualnie nie jesteś zalogowany(a) |
| Ogłoszenie | ||
|
| Forum / Poezja - Forum dla początkujących poetów
Strona: 1 2 |
Dodaj wiersz do ulubionych |
Dodaj autora do ulubionych
polecamy: Pełny ekran | Dodaj komentarz |
|
[ komentarz został usunięty przez administrację portalu ] |
|
|
- Dnia: 2009-04-09 15:42:10, napisał(a): Ruffle_puffle Komentarzy: 553 Wiersze to płody, od których pępowina się kiedyś odrywa. Ale zostaje ślad. Jak po ciąży. |
|
|
Litości. |
|
|
|
|
Nie dziwi mnie to, że pani nie rozumie. Byłabym zaskoczona gdyby pani rozumiała. COKOLWIEK. |
|
|
Nędza szczytująca... |
|
|
|
|
|
|
Weź Ty łaskawie idź się przewietrz. |
|
|
męczy mnie już ciągłe czytanie manifestów, choćby nie wiem jak były słuszne i szczytne (chociaż nawet nie próbuję wnikać jak jest w tym przypadku). |
|
|
Dno. |
|
|
Dnia: 2009-04-09 17:26:10, napisał(a): Agata Lebek Komentarzy: 5032 czasem czuję cię na odległość ręki te same rytmy te same dźwięki www.youtube.com/watch?v=ZO6xGiUTPzk |
|
|
|
|
Może pani przestać robić tutaj cyrk? Spacer rzeczywiście może pomóc. Ostatnio edytowany przez M. Krzywak (2009-04-09 18:29:03) Dnia: 2009-04-09 18:28:40, napisał(a): M. Krzywak Komentarzy: 15287 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor& ... p;strona=0 |
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale co mam uzasadnić? Żeby podejść do tematu, czyli wiersza, to wiersz musi być. Tutaj widzę 8 beznadziejnych linijek, takiego zlepku słów o niczym. Bez sensu, bez myśli, za to jawnie zahaczające o TWA, bo czymże to jest, jak nie manifestem adoracji kolegi/koleżanki z forum? Bo żadnego współczesnego poety "bestia be" nie znalazłem. Czyli - kim jest tutaj bohater wiersza? Zawiszą Czarnym? Gdzie ta mądrość - chyba w pani głowie. Za to pycha, nazywanie tego niczego wierszem tworzy komiczną sytuację, tylko szkoda, że to wielkie nic wlepiła pani jako poezję, w dodatku współczesną. Jakby był dział - banialuk współczesny, to rzeczywiście - kupa śmiechu mogłaby być. A tak - ośmiesza pani siebie, ośmiesza "bestie be" (do której skądinąd czuję sympatię) i jeszcze każe zastanawiać się nad tym 8-wersowym truchłem. A każdy wie, że jak coś cuchnie, to się zatyka nos i odchodzi... Dnia: 2009-04-09 18:56:25, napisał(a): M. Krzywak Komentarzy: 15287 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor& ... p;strona=0 |
||
|
Nieodmiennie zadziwia mnie i zachwyca jak łatwi w obsłudze są ludzie |
|
|
szerzy się ostatnio plaga "dedykacji"....;( |
|
|
|
|
Pani nachalnie wciska mi kit. Ten wiersz jest kiepski, jego obrona kiepska, fundament wartościowania, czyli internetowe forum - kiepskie, wmawianie komuś cudzych cnót - kompromitujące. A gdzie skromność? Ta śliniąca się agresja bawi, a nie zmusza do myślenie. Ten gniot nie jest wierszem i tego pani mi nie wmówi. Bestia jako współczesny Sokrates, jeszcze w pani wykonaniu to ubaw po pachy. Jeżeli pani roi sobie mitycznego jedynego sprawiedliwego na tym padole - powodzenia!Każdy ma prawo. Ale, na litość Boską - niechże pani się nie wygłupia i nie wklepuje tego jako poezja współczesna!!!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez M. Krzywak (2009-04-09 20:03:09) Dnia: 2009-04-09 20:02:08, napisał(a): M. Krzywak Komentarzy: 15287 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor& ... p;strona=0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
To z okazji Świąt można nie ciągnąc tematu. Każdy popisał swoje, a niech czas weryfikuje resztę. I też spokojnych. Pozdrawiam. Dnia: 2009-04-09 20:45:46, napisał(a): M. Krzywak Komentarzy: 15287 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor& ... p;strona=0 |
|
|
matkoboskoczęstochosko!!! Bestio! Czy Ty żyjesz, bo Ci tu epitafia wypisują :) Pozdrawiam Bestię :) M. Dnia: 2009-04-10 01:19:33, napisał(a): Michał Kućmierz Komentarzy: 579 www.youtube.com/watch?v=_KCg_QEHtkY |
|
|
Czy Sokrates odszedł za przekonania? Z tego co wiem, badacze do dzisiaj próbują ustalić rzeczywistą przyczynę wyroku. Na pewno oskarżył go garbarz Anytos, poeta Meletos i retor Lykon. W każdym razie jedno też jest pewne - Sokrates zdecydował się zostać w więzieniu i wypił cykutę, co już zmienia sens tej wypowiedzi - odszedł nie "za" a "przez", bo miał wybór. Dnia: 2009-04-10 12:00:53, napisał(a): M. Krzywak Komentarzy: 15287 www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor& ... p;strona=0 |
||
|
Ja wiem, za co poszedł Sokrates. Jak to ładnie mój profesor powiedział, za "deprawowanie młodzieży" - w najgorszym znaczeniu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wara Ci od mojego profesora, niczego mnie nie źle nie nauczył. Idź się zresetuj i ochłoń, bo Cię- Kocie- wścieklizna chyba dopada. Dnia: 2009-04-10 19:55:22, napisał(a): mały dzielny toster Komentarzy: 1931 Lalka. Ze wszystkich najbardziej zabawna. |
|
|
|
|
| Strona: 1 2 |
Dodaj wiersz do ulubionych |
Dodaj autora do ulubionych
polecamy: Pełny ekran | Dodaj komentarz |
|